beresmelinda.hu

Tokaj-hegyaljai ügyek

Tokaj-Hegyalja egy borvidék, ezt sokan tudják (azért nem írom, hogy mindenki tudja, mert sajnos ez egyáltalán nincs így…).

Mint annyi borvidék, ez is csodálatos: vannak szépséges szőlőskertek, pincék, hordók, a hordókban borok – ilyenek is, olyanok is. Itt is élnek kedves és kevésbé kedves emberek. Mitől lesz ez más, mint a többi?
Attól, ha közelebb megyünk hozzá, felfedezzük, megéljük, megismerjük, élményeket gyűjtünk itt. Akkor lesz a miénk, mert akkor már úgy érezzük, van ennek a helynek egy kis hely a szívünkben.
Ne sajnáljuk hát az időt a felfedezésre! Tokaj-Hegyalja tényleg varázslatos hely. De csak ha közelebbről megvizsgáljuk, akkor nyernek értelmet ezek a szavak: történeti táj, világörökség, furmint, ásványosság, aszúszem… és még sorolhatnám. De inkább folytassa a sort mindenki magának úgy, hogy közben minden szó mellé odagyűjti a valódi, élő tartalmat.
És akkor már nem is lesz szükség arra, hogy leírjam, milyen Tokaj-Hegyalja, mert úgyis MINDENKI tudni fogja! Addig is, igyekszem adni pár támpontot…

 

Olvassa el a többi blogbejegyzést ebben a témában!